. باآرزوی روزی خوب وپربار برای شما 6614519از نظرات وپیشنهادات استقبال میکند رویترز: ایران در چند قدمی تولید بمب اتم!




ایران تقریبا احداث یک مدار خنک‌کننده و مدیریت‌کننده در رآکتور آب‌سنگین در نزدیکی اراک را تمام کرده است که این نوع رآکتور می‌تواند پلاتینیوم لازم برای تسلیحات اتمی را تامین کند.
  

جام سیاسی:
سایت "رادیو فردا" به نقل از خبرگزاری "رویتز" نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش محرمانه ای به اعضای این نهاد اعلام کرد که به نظر می رسد ایران در مسیر احداث یک راکتور تحقیقاتی دیگر پیشرفت زیادی کرده است.

خبرگزاری "رویترز" به نقل از این گزارش محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز پنج‌شنبه سوم اسفندماه در اختیار کشورهای عضو این نهاد قرار گرفت، نوشته است، ایران تقریبا احداث یک مدار خنک‌کننده و مدیریت‌کننده در رآکتور آب‌سنگین در نزدیکی اراک را تمام کرده است.

 

رویترز در ادامه بدون ارائه سند و مدرکی به نقل از تحلیلگران هسته‌ای مدعی می شود"که این نوع رآکتور می‌تواند پلاتینیوم لازم برای تسلیحات اتمی را تامین کند و برای این کار لازم است سوخت مصرف‌شده آن بازیابی شود". ایران می‌گوید فعالیت هسته‌ای‌اش صرفا مقاصد صلح‌آمیز دارد و طبق گزارش آژانس، تهران می‌گوید «فعالیت بازیابی سوخت هسته‌ای ندارد.

 

در گزارش قبلی آژانس اتمی که در آبان ماه منتشر شده بود، آمده بود که نصب رآکتور آب‌سنگین اراک در جریان است ولی هیچ توضیحی درباره میزان پیشرفت آن داده نشده بود.

 

این خبرگزاری در ادامه می نویسد: نگرانی‌های دولت‌های غربی تاکنون عمدتا بر تاسیسات غنی‌سازی در نطنز و فردو متمرکز بوده است چون این مواد که در سطح بالایی غنی‌سازی می‌شود، می‌تواند چاشنی انفجاری یک بمب اتمی را تامین کند. ولی کارشناسان به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که رآکتور اراک هم می‌تواند در تولید احتمالی سلاح اتمی به کار رود.

 

مارک فیتزپاتریک، مدیر برنامه کنترل تسلیحاتی انستیتوی مطالعات راهبری مستقر (IISS) در لندن، در این باره مدعی می شود تجهیزات اراک هم به «یک منبع نگرانی تبدیل می‌شود».

انستیتوی علوم و امنیت بین‌المللی (ISIS) که یک مرکز آمریکایی است، نیز گفته است که ایران بنا دارد رآکتور تحقیقاتی پزشکی تهران را برای آزمایش‌کردن سوخت برای تجهیزات اراک استفاده کند.

 

یک گزارش این انستیتو می‌گوید: «رآکتور تهران در حال حاضر بیش از یک رآکتور تولید ایزوتوپ‌های درمانی است که ایران اعلام کرده است. این رآکتور برای فعالیت تجهیزات اراک، ضروری است.»

گزارش انستیتوی علوم و امنیت بین‌المللی پیش‌تر گفته است اگر نیروگاه آب‌سنگین به شکل بهینه کار کند، می‌تواند ۹ کیلوگرم پلاتینیوم در هر سال تولید.

 

گفتنی است گزارش فصلی یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پیرامون فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران در حالی منتشر شد که وی ضمن اذعان به پیشرفت های هسته ای کشورمان، به نفع 1+5 در مذاکرات پیش روی قزاقستان فضاسازی کرده است.
این گزارش 12 صفحه ای که عصر پنجشنبه در اختیار 35 عضو شورای حکام آژانس قرار گرفت، حاوی نکات کلیدی از پیشرفت در فعالیت های هسته ای ایران و در عین حال تکرار برخی ابهامات و ادعاهای قبلی است.


آمانو در ابتدای این گزارش با تشریح موضوعات حل نشده میان ایران و آژانس مدعی شده است: ایران برخلاف قطعنامه های شورای حکام و شورای امنیت، فعالیت های مرتبط با غنی سازی خود در تاسیسات هسته ای خود را تعلیق نکرده است.


وی در عین حال اذعان می کند که تمام این فعالیت ها تحت پادمان های آژانس هستند و تمام مواد هسته ای، آبشارهای نصب شده و ایستگاه های تغذیه و تخلیه اورانیوم در این تاسیسات مشمول اقدامات نظارت و کنترل (محدودسازی) آژانس هستند.

در پایان خاطرنشان می شود این بار اولی نیست که رسانه های غربی با نزدیک شدن به مذاکرات گروه 5+1 با ایران در اقدامی شیطنت آمیز آن هم با اهدافی خاص دست به انتشار چنین خبرهایی می زنند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: <-TagName->

ارسال توسط رضا

اسلایدر