. باآرزوی روزی خوب وپربار برای شما 6614519از نظرات وپیشنهادات استقبال میکند اصل بر علنی بودن دادگاه است

 
تاريخ : 4 اسفند 1391برچسب:,
شمارش معکوس برای دادگاه قضات «کهریزک» سرپرست دادگاه‌های کیفری تهران:

سومین سالگرد بزرگداشت قربانیان کهریزک، مسجد نور، 31تیر91، عکس: امیر جدیدی، شرق

شرق: هشتم اسفند‌ماه روزی تاریخی برای شاکیان پرونده کهریزک خواهد بود. شمارش معکوس برای خانواده‌های جانباختگان کهریزک آغاز شده است. بازداشتگاهی که به تعبیر مقام معظم رهبری در آن «جنایت» رخ داد و فرمان تعطيل آن را صادر كردند. دیگر شمارش روزها برای خانواده محسن روح‌الامینی، امیرجوادی‌فر و محمد کامرانی به تعداد انگشتان یک دست رسیده است. سه قربانی که نام آنها را کهریزک به هم گره زد و به گواهی پزشکی قانونی بر اثر ضربات وارده به نسوج نرم و شرایط بد نگهداری در این بازداشتگاه کشته شدند. دادگاه قضات متهم در پرونده کهریزک روز هشتم اسفند‌ماه در حالی برگزار خواهد شد که پدر امیر جوادی‌فر در گفت‌وگو با «شرق» تاکید کرد: «به‌دنبال عدالت هستیم و چیزی جز برقراری عدالت نمی‌خواهیم.» پدر محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی نیز اظهار‌نظرشان را به روز دادگاه موکول کردند. 
خانواده‌های جانباختگان کهریزک قرار است سه‌شنبه هفته بعد یعنی کمتر از شش روز دیگر، به دادگاه آمدن قضات متهم در کهریزک را به نظاره بنشینند. متهمانی که پس از گذشت بیش از سه سال دادگاه آنها برگزار می‌شود. سرپرست دادگاه‌های کیفری تهران در گفت‌وگو با«مهر» با بیان اینکه «روز دادگاه به تمام متهمان و اولیای دم ابلاغ شده است»، درباره علنی بودن جلسه دادگاه گفته است: «اصل بر علنی بودن دادگاه است اما در این خصوص رییس دادگاه و چهار قاضی مستشار تصمیم می‌گیرند. در قانون مواردی که بر اساس آن دادگاه غیرعلنی می‌شود اعلام شده است.»
«قاضی افتخاری» با بیان اینکه «این پرونده سه متهم دارد که پس از صدور کیفرخواست برای آنها از سوی دادسرا، پرونده‌شان برای رسیدگی و صدور حکم به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شده و چهار مستشار دادگاه نیز مشخص شده و آنها به طور کامل پرونده را مطالعه کرده‌اند»، افزود: «جلسه محاکمه قضات تعلیق شده‌، هشتم‌اسفند در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران و به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی برگزار می‌شود.»
سخنگوی قوه‌قضاییه نیز روز دوشنبه گذشته در جریان نشست خبری خود درباره برگزاری دادگاه متهمان کهریزک و حضور «سعید مرتضوی» به عنوان یکی از متهمان این پرونده گفته بود: «تا آنجا که من اطلاع دارم قرار است دادگاه هشتم اسفند برگزار شود.»
سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران به همراه دو قاضی دیگر، متهمان پرونده کهریزک هستند که پرونده آنها روی میز قاضی دادگاه قرار گرفته و باید هشتم اسفند در دادگاه از اتهامات خود دفاع کنند چرا که قاضی افتخاری درباره حضور متهمان در جلسه دادگاه تاکید کرده است: «تصور نمی‌کنم دادگاه بدون اظهارات متهمان کفایت رسیدگی اعلام کند. البته متهمان می‌توانند وکلای خود را به دادگاه بفرستند و دفاع را بر عهده آنها قرار دهند اما اگر دادگاه نیاز بداند که متهمان باید در جلسه محاکمه حاضر شوند، باید حضور پیدا کنند.» 
بازداشتگاه کهریزک اگرچه از سال 1380 با هدف تادیب و مجازات معتادان و کسانی که اراذل و اوباش خوانده می‌شدند راه‌اندازی شد اما نام آن از سال 88 و پس از دستور رهبری برای تعطیلی آن بر سر زبان‌ها افتاد و برای افکار عمومی شناخته شد. بعد از دور دهم انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 88 اخبار ضدونقیضی در مورد اعزام تعدادی از بازداشت‌شدگان حوادث بعد از انتخابات به آن محل منتشر شد که نگرانی‌هایی را در پی داشت. پس از آنکه خبر درگذشت سه بازداشتی روز 18 تیر 88، به نام‌های محسن روح‌الامینی، امیرجوادی‌فر و محمد کامرانی در این بازداشتگاه غیراستاندارد، نگراني‌هايي را ايجاد كرد. 
در هرحال ششم مرداد سال 1388، «سعید جلیلی» دبیر شورایعالی امنیت ملی از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تعطیلی بازداشتگاه کهریزک، خبر داد و اعلام کرد که «استاندارد» نبودن این بازداشتگاه و نداشتن شرایط لازم برای «حفظ حقوق بازداشت‌شدگان» از جمله دلایل تعطیلی کهریزک عنوان شد. کهریزک تعطیل شد و پرونده‌ای برای متخلفان آن گشوده شد تا نتيجه رسیدگی به آن مرهمی باشد بر زخم دل خانواده‌هایی که عزیزان‌شان را از دست دادند. 
اگرچه بعد از صدور حکم قصاص از سوی سازمان قضایی نیروهای مسلح برای دو نفر از متهمان کهریزک به اتهام ضرب و جرح عمدی منجر به قتل، خانواده‌های جانباختگان کهریزک اعلام کردند که راضی به اعدام آنها نیستند و از اعدام آنها گذشتند تا این افراد سنگینی طناب‌دار را روی گردن خود هیچ‌گاه احساس نکنند اما علیه قضات مرتبط با این پرونده، اعلام شکایت کردند. شکایتی که اگرچه گفته شد منجر به صدور قرار منع تعقیب برای یکی از قضات اصلی متهم در پرونده کهریزک شد اما پس از اعتراض شاکیان، پرونده برای رفع اختلاف به شعبه 1060 دادگاه عمومی تهران فرستاده شد. رییس این شعبه نیز پس از بررسی اعتراض شاکیان پرونده و قرار صادرشده از سوی دادسرا، اقدام به صدور قرار جلب به دادرسی کرد که در نهایت پرونده برای رسیدگی به شعبه 15 دادسرای تهران فرستاده شد. همزمان با انجام تحقیقات در رابطه با بخش دوم پرونده، یکی از متهمان به اتهام تیراندازی در یک پمپ بنزین در اصفهان تحت تعقیب قرار گرفت و با قرار دادسرای تهران راهی زندان شد و سرانجام 40ماه پس از ماجرای کهریزک پرونده قضات كهريزك با صدور کیفرخواست به دادگاه فرستاده شد. 
درچنین شرایطی است که قاضی افتخاری درخصوص مطالعه پرونده از سوی وکلای متهمان و اولیای دم اظهار کرد: «در دادگاه متهمان، شاکیان، وکلا و افراد دخیل در پرونده می‌توانند پرونده را مطالعه کنند. در این پرونده نیز به طرفین زمان کافی برای مطالعه پرونده داده شده است.» 
وی درباره تعداد جلسات دادگاه نیز افزود: «بعید می‌دانم در یک جلسه بتوان به این پرونده رسیدگی کرد و روند رسیدگی به پرونده، تعداد جلسات دادگاه را مشخص می‌کند.» به هر حال روز هشتم اسفند‌ماه روزی است که خانواده‌های جانباختگان کهریزک و افکار عمومی برای همیشه آن را به خاطر خواهند سپرد. 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: <-TagName->

ارسال توسط رضا

اسلایدر